X

DAF почав завершальні випробування розвізних вантажівок нового покоління

Компанія DAF Trucks готує до виходу на ринок розвізні вантажівки нового покоління. Ці машини повинні розширити модельний ряд і будуть випускатися паралельно з сімейством СF. За єдиною офіційно опублікованою фотографією вже можна судити про зовнішність, хоча кабіна і замаскована строкатою плівкою. Дизайн явно запозичений у старших побратимів — новітніх тягачів XF, XG і XG+, удостоєних почесного звання International Truck of the Year 2022 («Міжнародна вантажівка року 2022»).

Як заявляє виробник, майбутнє сімейство розроблено на одній платформі з нинішніми титулованими моделями. До речі, ще до офіційного запуску у виробництво в листопаді, на моделі XF, XG і XG+ було отримано замовлення на майже 20 тис. од. І це абсолютний рекорд за всю 93-річну історію компанії.

З вантажівками сімейства DAF СF ми вже неодноразово знайомилися на різних тест-драйвах, зокрема і за кордоном. На фото — на дорогах Іспанії (2017 р.)

Технічні характеристики розвізних автомобілів нового покоління поки тримають в секреті. Відомо тільки, що вони також зададуть нові стандарти у сфері безпеки, економічності, екологічності та комфорту для водія. Чекати залишилося зовсім недовго — презентація запланована вже на другу половину року. Найімовірніше, як і моделі CF, нове сімейство буде пропонуватися з різними колісними формулами, довжинами рам, двигунами, а також типами кабін. На представленому фото передсерійна вантажівка зображена у складі автопоїзда — з кузовами швидкого розвантаження типу “мультиліфт”.

А цей мультиліфт СF нам вдалося обкатати в Бельгії, влітку 2014 року.