X

Дебютував флагманський електрокар Cadillac за 300 000 доларів (фото)

Представлений електричний ліфтбек отримав назву Cadillac Celestiq і стане найдорожчою моделлю марки. На ринку він складе конкуренцію Bentley Flying Spur та Rolls-Royce Ghost.

Складання ультра-розкішного електромобіля здійснюватиметься вручну. Частину деталей виготовлять на 3D-принтері. Серійна новинка зовні практично повністю повторює представлений раніше концепт. У неї такий самий стрімкий профіль, похила лінія даху, виразна передня частина і висувний спойлер на кормі. Також зберегли великі колісні диски з оригінальним дизайном та геометричну оптику.

Салон електромобіля виглядає не менш розкішно. Він оздоблений висококласною шкірою та алькантарою, а у якості акцентів використані вставки з карбону. До оснащення кабіни увійшли чотири капітанські крісла з електроприводом, підігрівом, вентиляцією та масажем. Також є величезний 55-дюймовий дисплей.

Він займає всю ширину передньої панелі та поєднує в собі цифрову панель приладів, мультимедійну систему та екран для переднього пасажира. Ще один екран знаходиться на центральній консолі, за допомогою якого здійснюється керування системою клімат-контролю. На спинках передніх крісел закріплені монітори для задніх пасажирів.

Серед інших елементів оснащення можна відзначити потужну аудіосистему AKG з 38 динаміками, фонове підсвічування та напівавтономну систему керування Ultra Cruise. Не забули і про широкий перелік систем допомоги водієві, і помічників безпеки. Ще компанія пропонує широкий вибір персональних налаштувань та обіцяє, що двох однакових Celestiq не буде.

Читайте також:
У Cadillac Escalade-V з'явилася версія для футболістів та реперів, але вона віртуальна

У рух новий ліфтбек приводить два електромотори із сумарною віддачею 600 к.с. і 867 Нм крутильного моменту. Вони дозволяють моделі розганятися з місця до сотні за 3,8 секунди. Запас ходу приблизно 480 км забезпечує батарея на 111 кВтг. Старт виробництва Cadillac Celestiq заплановано на грудень 2023 року.