X

Дебютував компактний електрокросовер Smart з запасом ходу як у Tesla

В Германии продажи новинки стартуют до конца года, в других странах Европы — в 2024 году

Напередодні виставки IAA Mobility 2023 у Мюнхені Smart представив новий європейський кросовер #3 та спеціальний Brabus 25th Anniversary Edition. Як видно з назви, «ювілейна» версія присвячена 25-річчю бренду. Від базового автомобіля вона відрізняється модернізованими світлодіодними фарами та панорамним дахом Galaxy. У салоні — спеціальні двоколірні чорно-білі шкіряні сидіння із вбудованими підголівниками.

І Brabus, і спецверсія 25th Anniversary Edition отримали повний набір преміальних функцій. До нього увійшли 9,2-дюймова цифрова панель приладів, 12-дюймовий сенсорний дисплей, 10-дюймовий проєкційний екран та аудіосистема Beats із 13 динаміками.

Як повідомили в компанії, Smart #3 використовує один електродвигун потужністю 272 к.с. З місця до 100 км/год стандартний кросовер пришвидшується за 5,8 секунд. Запас ходу заявлений на рівні 455 км за WLTP.

Спеціальна версія Brabus 25th Anniversary Edition укомплектована двома електродвигунами (по одному на осі) сукупною потужністю 428 к.с. Розгін до «ста» займає 3,7 секунди. Запас ходу без підзарядки — 435 км.

Також заявлено підтримку зарядки постійним струмом потужністю 150 кВт. Це дозволяє поповнювати батарею від 10 до 80% ємності за 30 хвилин.

Читайте також:
Новий Mercedes-Benz E-Class стане альтернативою кросоверам (фото)

У Німеччині продажі Smart #3 очікуються до кінця 2023 року. В інших країнах Європи новинка з’явиться в 2024 році. Ціни поки не озвучені.