X

Дебютував найбільш стильний кросовер Range Rover Velar

Range Rover Velar занимает место между Range Rover Evoque и Range Rover Sport.

У лондонському Музеї дизайну представили новий кросовер Range Rover Velar. Новинку позиціонують, як найбільш спортивний Land Rover за всю історію марки. Він приваблює стрімким клиновидним профілем і стильними діодними матричними фарами.

В основі Range Rover Velar 2018 лежить сучасна алюмінієва платформа, знайома за Jaguar F-Pace. При колісній базі в 2874 мм він займає місце між Range Rover Evoque і Range Rover Sport.

Новий Рейндж Ровер Велар отримав віртуальну панель приладів. На центральній консолі розміщені два 10-дюймових дисплеї мультимедійної системи Touch Pro Duo, причому нижній екран заміняє кнопки аудіосистеми і клімату. Об’єм багажника становить 632 л.

Як передні, так і задні сидіння можуть бути оснащені електроприводом і підігрівом. Серед інших опцій – чотиризонний клімат-контроль, камери 360-градусного огляду, система превентивного гальмування і адаптивний круїз-контроль з режимом для заторів.

Range Rover Velar 2018 оснащуватимуть повністю новими турбодвигунами сімейства Ingenium. Це бензинові турбомотори об’ємом 2,0 л (250 і 300 к.с.) і 3,0 л (380 к.с.), а також турбодизелі об’ємом 2,0 л (180 і 240 к.с.) і 3,0 л (300 к.с.). 380-сильна версія розганяється до сотні за 5,7 с і розвиває 250 км/год.

Усі Рейндж Ровер Велар повнопривідні і оснащені адаптивними амортизаторами. Найпотужніші версії також комплектують самоблокувальним заднім диференціалом і пневмопідвіскою, що дає змогу збільшити кліренс до 251 мм.

Крім того, доступні система налаштування повного приводу для різного дорожнього покриття Terrain Response 2 і технологія All Terrain Progress Control, що дає змогу на малій швидкості долати особливо складні ділянки.