X

Дебютувало нове покоління Audi S3

Сразу две «заряженные» Audi S3 2021, которые выйдут на рынок в октябре этого года, оказались мощнее и агрессивнее предшественника

Підрозділ Audi Sport представив нову генерацію “заряджених” S3, причому спорткар дебютував одразу у двох типах кузова — хетчбек і седан. Новинка оновилася зовні і додала в розмірах. Тепер седан на чотири сантиметри довший за попередника, Audi S3 Sportback — на три.

Хетчбек і седан Ауді обзавелися новою решіткою радіатора Singleframe з ромбоподібним малюнком, трьома повітрозабірниками на передньому бампері, затемненими задніми ліхтарями, оновленим дифузором і вихлопною системою з чотирма патрубками, розширеними бічними спідницями, затемненими емблемами і 18-дюймовими колісними дисками. Опційно доступні колеса діаметром 19 дюймів.

У салоні Audi S3 2021 встановлено нові спортивні сидіння, кермове колесо з пласким дном, аудіосистема Bang & Olufsen та інформаційно-розважальна система, доповнена проекційним дисплеєм. Також з’явилися цифрові датчики та безліч додаткових систем безпеки, серед яких утримання в смузі руху, допомога на поворотах і проїзді перехресть, розпізнання пішоходів і велосипедистів, а також система допомоги під час паркування.

Базовим агрегатом для обох версій S3 став 2,0-літровий бензиновий турбодвигун потужністю 310 к.с. і 400 Нм крутильного моменту, який працює в парі з семиступінчастою коробкою передач S tronic і системою повного приводу quattro. Розгін до 100 км/год займає 4,8 с, а максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 250 км/год. Порівняно зі стандартною А3 «заряджена» версія отримала чотириважільну задню підвіску і прогресивне рульове керування, а також зменшений на 15 мм дорожній просвіт.

Приймати замовлення на нову Audi S3 2021 почнуть трохи пізніше цього місяця, а до дилерів автомобілі надійдуть у жовтні 2020 року.

Читайте також:
Внешность нового Audi Q5 рассекретили до премьеры (фото)