X

Дешеві семимісні кросовери Renault і Dacia поспішають на ринок

Официальный дебют новинки состоится летом 2021 года, а осенью она отправится на конвейер. Предположительно стоимость будет стартовать от 14 тысяч евро

Розмови про те, що румунська компанія Dacia, яка входить до складу Renault, готується вивести на ринок новий семимісний кросовер, тривають уже понад півроку. Однак подробиці про новинку з’явилися тільки зараз.

Наступного року компанія зніме з конвеєра мінівен Dacia Lodgy. Причиною тому стало різке зниження попиту на модель. Звісно, звільнену нішу слід зайняти. Однак випускати новий вен не має сенсу, оскільки на ринку вся увага прикута до SUV. Бюджетний семимісний кросовер, який з’явиться на ринку і під брендом Renault, вже в дорозі!

Назви у новинки поки що немає. За документами компанії вона проходить під кодом RJI. В основу бюджетного кросовера ляже модульна платформа CMF-B, на якій також базуються Renault Clio і Captur нового покоління, і він досягатиме в довжину близько 4,5 метра. Очікувати дизельних агрегатів у моторній лінійці не варто. Автомобіль отримає низку бензинових двигунів, зокрема 1,0-літровий з віддачею в 100 і 120 к. с., а також 1,3-літровий потужністю 140 і 160 к.с.

Читайте також:
Є ціна: в Renault розповіли, скільки коштує дешевий електрокар Dacia Spring

Крім того, кросоверу Dacia пророкують гібридну модифікацію E-Tech на основі 1,6-літрового двигуна потужністю 140 к.с., яка нам уже відома завдяки Рено Кліо. До речі, це буде перша модель румунської компанії з такою установкою. Завдяки сучасній архітектурі, автомобіль обзаведеться і новими функціями безпеки, серед яких система автоматичного екстреного гальмування, датчик сліпих зон, електричне гальмо стоянки тощо. Інформації про дизайн наразі немає. Художники видання L’argus зобразили свій погляд на новинку на основі Renault Triber, додавши фірмові елементи Dacia.