X

Дешевий кросовер Kia за $13 000 отримав 7-місний салон

Бюджетный автомобиль в новой модификации сделали максимально практичным

Компактний кросовер Kia Sonet вийшов на ринок наприкінці 2020 року. Модель є найдешевшою в лінійці SUV від КІА. Водночас бюджетний кросовер отримав ефектну зовнішність і багате оснащення. Спершу автомобіль пропонували тільки на ринку Індії, але підвищений інтерес до моделі підштовхнув виробника до розширення географії.

Тепер корейська компанія і зовсім вирішила розширити сімейство моделі, поповнивши його більш практичною модифікацією. Головною відмінністю нового КІА Сонет є 7 посадкових місць. Диван у третьому ряду невеликий, на ньому комфортно зможуть розміститися дві людини (найімовірніше, діти). Його встановлено в багажному відсіку, так що місця для вантажу майже не залишається. Диван можна скласти або зовсім зняти в разі необхідності, отримавши  багажник об’ємом 392 л.

Причому доопрацювала Kia не варіант для ринку Індії, а експортну версію, яку нині продають в Індонезії. Нова модифікація кросовера під назвою Kia Sonet 7, як і раніше, досягає в довжину 4120 мм, а колісна база становить 2500 мм. Їздить автомобіль на 16-дюймових колісних дисках. Крім додаткових посадкових місць, в салоні з’явилася нова мультимедійна система з 10,25-дюймовим екраном. Люк на даху прибрали з метою безпеки. В іншому ж новинка повністю відповідає п’ятимісному варіанту.

Читайте також:
Революционная модель Kia EV6 вызвала невероятный ажиотаж

Силова установка також залишилася колишньою. У рух дешевий кросовер Kia приводить 1,5-літровий атмосферний двигун потужністю 115 к.с., пов’язаний з шестиступеневою МКПП або варіатором. Привід — тільки передній. Вартість такої версії стартує від $13 700.