X

Дешевий кросовер Renault з класним дизайном і сучасними технологіями — який він на вигляд

Новый электрокар стоимостью 20 000 евро представят в конце 2021 года

Renault продовжує рухатися до поставленої мети — стати найбільшим автовиробником Європи. Плани на найближчі 5 років компанія виклала в масштабній стратегії Renaulution, реалізацію якої вона вже розпочала.

У рамках плану французька марка має намір випустити п’ять нових електромобілів, серед яких і кросовер Renault 4. Новинка віддає данину культовому авто, яке випускали з 1961 до 1994 року і є наймасовішою моделлю на європейському ринку. Електрокар Рено 4 успадкує від історичного предка не тільки ім’я, а й фірмові риси. Про це свідчать Патентні зображення.

Новий кросовер Renault 4 отримає впізнавану решітку радіатора, об’єднану в цілісний блок з фарами і окреслена хромованою окантовкою, бампер із вертикальними іклами, квадратні колісні арки, довгий капот і контрастний дах зі спойлером. Сучасності моделі додають виштамповки на бічних дверях і оригінальні колісні диски.

Читайте також:
Renault Megane наступного покоління показали офіційно, але секрети ще є

Відомо, що в основу новинки ляже платформа CMF-B – як у Renault Clio і Captur. Технічні характеристики електричного Renault 4 поки що невідомі. У компанії уточнили, що це буде практичний електромобіль з просторим салоном, який приєднається до бюджетного сегменту. Імовірно, вартість почнеться з 20 000 євро. Прототип планують представити до кінця поточного року, а серійну версію презентують у 2023-му.