X

Для боротьби зі снігом та ожеледицею в Україні з’явилася нова спецтехніка

Зима в самому розпалі, а тому автомобілі для прибирання снігу і боротьби з ожеледицею сьогодні затребувані як ніколи. Днями в Івано-Франківську область пішла партія новітніх дорожньо-комбінованих машин, виготовлених вітчизняним підприємством «Спецбудмаш».

В їх основі лежить самоскид Daewoo Novus CL7D7 (6х4) вантажопідйомністю 25,8 т і повною масою 40 Т. Він оснащений 11-літровим 420-сильним турбодизелем Doosan Євро 5 і механічною, 16-супеневою коробкою передач ZF. Відмітною особливістю є наявність мостів із бортовими редукторами, що в парі з шинами розмірності 12.00 R24 забезпечує збільшений кліренс.

У самоскидному кузові змонтована швидкознімна спецнадбудова: піскосолеророзкидувальне обладнання з 9-кубовим бункером для реагентів. Ширина робочої зони варіюється від 3 до 12 м, а щільність посипання – від 0,01 до 0,4 кг на м кв. А на передньому бампері через кріпильну плиту DIN 76060 встановлено снігоприбиральний відвал завширшки 2745 мм (за максимального кута повороту) з електрогідравлічним керуванням, плаваючим положенням і дотосканням. Робоча швидкість дорожньо-комбінованої машини на шасі Daewoo Novus CL7D7 становить 60 км/год.

Читайте також:
К строительству дорог в Украине подключат грузовики Daewoo