X

Два найбільш довгоочікуваних електрокари зіштовхнули в змаганні — дуель Rimac і Tesla

Результаты заезда впечатляют и разочаровывают одновременно

YouTube-канал dragtimes опублікував чергове видовищне відео. Цього разу суперниками стали повнопривідна Tesla Model S Plaid і хорватський гіперкар Rimac Nevera. Одразу варто зазначити, що автомобілі перебувають у різній ваговій категорії, але результат все одно цікавий.

Блогери вирішили виконати серію заїздів, кожен з яких показали на відео. Дистанція в 402 метри здалася їм найбільш прийнятною.

Під час першого заїзду водій 1020-сильної Тесли стартував завчасно, за рахунок чого йому вдалося вирватися вперед. Але вже через частки секунди його обігнав хорватський електричний гіперкар потужністю 1914 к.с. Зрозуміло, на фініші Rimac Nevera був першим. Результат Tesla Model S Plaid — 9,27 секунди, Rimac Nevera — 8,65.

Крім цього були зроблені ще три заїзди. У кожному з них картина повторилася. Тесла не змогла стати першою в жодному з них.

У рух дітища Мате Рімака проводять чотири електромотори, які живляться від батареї на 120 кВтг. Для розгону від 0 до 100 км/год необхідно 1,97 с. Максимальна швидкість – 412 км/год. Цінник на Rimac Nevera стартує з 2 мільйонів євро.

Характеристики найпотужнішої Model S скромніші. Для розгону до 100 км/год електрокару необхідно 2 секунди. Максимальна швидкість — 322 км/год. мінімальний цінник – 129 990 доларів.

Читайте також:
У Tesla проблеми — спірну систему автопілота перевірять після низки аварій