X

Дванадцять новинок від Toyota — приціл на кросовери та позашляховики

Toyota намерена существенно обновить свою модельную линейку к 2022 году

На автосалонах у Шанхаї та Нью-Йорку, що відгриміли кілька днів тому, компанія Toyota провела кілька прем’єр, зокрема новий Highlander та електричний CH-R. Виявилось, що це лише початок масштабного оновлення модельного ряду.

В інтерв’ю виданню Motor Trend віце-президент американського підрозділу Тойоти Джек Голліс заявив, що в найближчі три роки будуть представлені 12 повністю нових або рестайлінгових моделей. Топ-менеджер не став вдаватися в подробиці, але, як з’ясувалося, до цього списку чомусь увійшли кілька вже представлених відносно недавно новинок: нова Corolla, Rav4 і Supra.

Серед майбутніх прем’єр Голліс відзначив лише нове покоління пікапа Tundra, який буде побудовано на абсолютно новій платформі, що потім стане основою для наступних генерацій моделей Tundra, Tacoma, 4runner і Sequoia.

За попередньою інформацією, нова Тундра буде представлена вже наступного року, а слідом за нею дебютує мінівен Sienna наступного покоління, що вже мелькає на шпигунських фото.

Віце-президент також передбачив, що між кросоверами Rav4 і CH-R є місце для «проміжної» моделі. Тим паче, що, за словами Голліса, відсутність повного приводу в CH-R негативно позначається на продажах.

Цілком можливо, що новий паркетник виявиться серійною версією концепту Ft-4x, представленого ще в 2017 році на моторшоу в Нью-Йорку. Недарма ж головний дизайнер шоу-кара раніше заявляв, що виробництво такої моделі готове на 75%.

Читайте також:
Toyota представила альтернативу Renault Kangoo