X

Екран завдовжки 1 м: новий електромобіль Cadillac зумів здивувати

Новому электрическому кроссоверу Cadillac Lyriq обещан цельный экран длиной почти в 1 метр

Cadillac уже анонсував вихід автомобіля зі значною діагоналлю дисплея, щоправда на ділі виявилося, що він складений. І дістався він позашляховику Escalade. Діагональ дисплея новинки становить 38 дюймів або 96 см.

А нині виробник вирішив побити власний рекорд. Майбутньому електрокросоверу Lyriq обіцяно цілісний вигнутий дисплей діагоналлю 33 дюйми (ширина — 914 мм, висота — 127 мм).

Зображення дисплея кросовера виданню Electrek надав старший менеджер із дизайну користувальницького інтерфейсу в General Motors Білл Томпсон. Він же поділився деякими подробицями про екран. Зображення на ньому буде ділитися на три функціональні зони. Кожна із них відповідає за свої функції. Ліва — за освітлення, права — “мультимедійка”, центральна — приладова панель.

Незважаючи на це, також передбачено можливість виведення єдиного зображення, але тільки в разі, коли автомобіль не рухається, наприклад під час зарядки батареї. Сенсорним екран буде не скрізь, а тільки в лівій і правій частинах. Центральною доведеться керувати за допомогою фізичних кнопок.

Поки що про новий електромобіль Cadillac Lyriq відомо небагато. Новинку побудують на новій платформі GM для електрокарів і укомплектують батареями різної ємності (50-200 кВтг). Уся інформація про автомобіль з’явиться 6 серпня, під час офіційної прем’єри.