X

Електрична BMW M EV із чотирма моторами засвітилася на фото

Дата официальной премьеры первого серийного баварского электромобиля пока не объявлена

Свій перший електромобіль компанія BMW показала у серпні 2021 року. Це був концепт з лаконічною назвою «М» та чотиримоторною силовою установкою. Як стало відомо, найближчим часом майбутній серійний електромобіль вийде на дорожні випробування. Закамуфльований прототип BMW M EV помітили під час транспортування на платформі тягача. Фото автомобіля опублікувало видання Motor1.

Імовірно, він побудований на базі i4 M50, але з модифікованим кузовом. Усі зміни внесені з урахуванням чотиримоторної силової установки (по одному на колесо). Зокрема, у прототипу ширші крила та великі колісні диски з масивними гальмами. На носі — фірмові «ніздрі» як у BMW M4 CSL.

Офіційної інформації про віддачу агрегатів серійного BMW M EV немає. Імовірно, за потужністю він перевершить i4 M50 із двомоторною силовою установкою потужністю 536 к.с. Не виключено, що позаду залишиться й iX M60, чотири агрегати якого сукупно видають 610 к.с.

Як кажуть у BMW, завдяки подачі потужності на окремі колеса за мілісекунди M EV зможе запропонувати виняткову точність проходження поворотів, гальмування та стійкості. Більш детальна інформація про перший баварський електромобіль з’явиться пізніше. Не виключено, що це станеться найближчим часом. У будь-якому випадку, очікування того варте.

Читайте також:
У Києві помітили дуже рідкісну BMW Alpina з 2000-х