X

Електричні вантажівки важкого класу завойовують нові континенти

Китайський виробник Yutong, який у нас багатьом відомий як виробник автобусів, сьогодні також спеціалізується і на випуску електричних вантажівок важкого класу. Одна з його останніх новинок у цьому сегменті — самоскид ZKH5310ZLJP6BEV. Машина колісної формули 8х4 укомплектована електромотором потужністю 400 кВт. Його живлять батареї ємністю 422 кВт.год. У результаті машина повною масою 31 000 кг може подолати без підзарядки до 200 км.

Нещодавно електричний самоскид Yutong був поставлений на інший континент — в Південну Америку. Машина пройде випробування в чилійській компанії SQM, яка є однією з найбільших у країні з видобутку літію. Останній, як відомо, використовується у виробництві акумуляторів.

Електросамоскид планують задіяти на 86-кілометровому маршруті між заводом і портом. Сьогодні в компанії працює близько 230 вантажівок і поставлена мета протягом п’яти років замінити їх на нешкідливий транспорт. На підприємстві підрахували, що тільки одна така машина, проїжджаючи щомісяця в середньому 7500 км, за рік вбереже атмосферу від викидів 12 тонн СО2.

Читайте також:
Mercedes-Benz виводить на дороги електровантажівку із запасом ходу до 1000 км