X

Електричний Audi Q5 показали без камуфляжу

Новинка получит внешность в современной стилистике марки и выйдет на рынок в модификациях с одно- и двухмоторной установкой

Volkswagen Group, до складу якої входить компанія Audi, стала на шлях електрифікації і активно рухається до поставленої мети. Як результат, у лінійці преміальної марки почали з’являтися нові електромобілі. Зовсім нещодавно було представлено E-Tron GT, а незабаром до нього приєднаються Q4 E-Tron, Q4 Sportback E-Tron і Q5 E-Tron, прототипи яких вже почали тестувати.

Причому Audi Q5 E-Tron вже помітили фотошпигуни. Зроблені знімки оперативно опублікували в мережі, чим скористалися незалежні художники. Спираючись на ці фото, вони створили перший рендер моделі, до того ж доволі реалістичний. Новинка виконана в поточній стилістиці бренду і отримала фірмову решітку радіатора, вузькі світлодіодні фари, широкі повітрозабірники, пластиковий обвіс по периметру кузова і стильні колісні диски.

Відомо, що новий електромобіль Ауді побудують на модульній платформі Premium Platform Electric (PPE), яку також використовують у майбутньому Porsche Macan. Салон стане просторішим і комфортнішим порівняно з паливною версією кросовера. Це буде досягнуто за рахунок довшої колісної бази, відсутності центрального тунелю і розташування акумулятора під підлогою. За даними інсайдерів, в базі Q5 E-Tron оснащуватимуть одномоторною силовою установкою, а топові версії отримають повний привід і по два електродвигуни.

Читайте також:
Подзаряжаемые гибриды Audi получили увеличенный запас хода благодаря новым батареям

Дебют новинки заплановано на кінець 2021 року, а в продаж вона надійде на початку наступного.