X

Електричний Гелендваген представлений офіційно — фото і вся відома інформація

Новинка пока носит статус концепта, но серийный внедорожник почти не претерпит изменений

На виставці IAA Mobility, що відкрилася для преси, Mercedes представив низку новинок, кожна з яких безумовно заслуговує на увагу, але особливий інтерес викликає саме Mercedes EQG. Новинка являє собою переведений на електротягу позашляховик G-Class.

В основі Mercedes Concept EQG лежить звичайний серійний Гелендваген. Від звичної нам моделі він відрізняється великою панеллю на місці решітки радіатора, яка може світитися. Сюди ж можна віднести інші фари, інші бічні дзеркала, багажник на даху і ящик на дверцятах багажника, стилізований під кожух запасного колеса. За деякими даними, в ньому може зберігатися зарядний кабель.

І якщо зовнішніх відмінностей доволі багато, то інтер’єр Concept EQG повністю запозичив у базової моделі. Тут такі ж з’єднані в цілісний блок цифрова приладова панель і екран мультимедіа.

 

У рух електричний Мерседес Гелендваген приводять чотири електромотори з індивідуальним керуванням. Коробка — двоступенева. Інформації про ємність батареї і часу її зарядки наразі немає. Відомо тільки, що Мерседес випустить два варіанти електричного G-Class – EQG560 і EQG580. Обидві моделі продаватимуть як моделі суббренду EQ, що спеціалізується на “зеленому” транспорті. На конвеєр електричний Гелендванен поставлять у 2024 році.

Читайте також:
Mercedes-Benz зробив важливий крок до переходу на "зелену" сталь