X

Електричний кросовер GAC: преміум і запас ходу 650 км

GAC стремится выбиться в лидеры среди производителей электромобилей. Что ж, амбиций ему не занимать — посмотрите на новый кроссовер

Китайський ринок лідирує у світі за кількістю електромобілів. Їх розробка і виробництво здорово субсидує місцевий уряд, тому компанії не планують зупинятися. Свіжий електромобіль GAC має намір стати одним із найкращих.

Новий електричний кросовер Aion LX від дочірнього бренду, налаштованого на виробництво EV, має цілком самобутній і сучасний вигляд. Довжина/ширина/висота становлять 4 786 мм/1 935 мм/1 685 мм, а колісна база — значні 2 920 мм.

Всередині — елегантна і лаконічна передня панель, дорогі матеріали, екрани і мінімум кнопок. Для задніх пасажирів простір реалізовано максимально комфортно — електричні регулювання крісел і навіть підтримка для ніг.

Китайський кросовер відправлять на ринок в кількох модифікаціях. Базова з електромотором на 184 к.с. здатна подолати до 520 км, середня (204 к.с.) розрахована на 650 км, а повнопривідна двомоторна (408 к.с.) топова версія проїде трохи менше — 600 км.

Читайте також:
Китайский убийца Tesla Model 3 — стоимость и характеристики

На домашньому ринку замовлення вже приймають. Базова модифікація оцінена в 35 тис. дол. За найпотужніший варіант доведеться заплатити близько 49 тис. доларів. У будь-якому разі, не так вже й багато за мірками західних суперників, правда? Варто зазначити, що дані за запасом ходу наведені відповідно до застарілої системи NEDC. В реальності ці цифри можна сміливо зменшити в середньому на 200 км.