X

Електричний кросовер Renault за 8000 євро пішов у продаж

Свеженький электромобиль Renault City K-ZE уже нас заинтриговал и спешит отправиться к первым счастливым покупателям

Дешевий електромобіль — своєрідний єдиноріг автомобільної промисловості. Всім він навіщось потрібен, але ніхто його не бачив, а деякі сумніваються, що він взагалі існує. Renault вирішила створити диво самостійно — бюджетний кросовер на електротязі виходить на ринок!

Цього хлопця ви вже бачили, називається він Renault City K-ZE. Невеликий автомобіль (3,74 м в довжину) в рух приводить електромотор потужністю 44 к.с. Батарейний блок неназваної ємності забезпечує 271-кілометровий запас ходу згідно з NEDC, що насправді може означати близько 200 живих км.

Поповнити заряд з 30% до 80% можна за 30 хв. Непогано для такого автомобіля, адже стартова ціна — 7,9 тис. євро! Топова модифікація обійдеться в 8,8 тис. євро. У списку оснащення — мультимедіа на сенсорному 8-дюймовому екрані, цифровий щиток приладів, точка доступу Wi-Fi (4G) і кондиціонер.

Читайте також:
Электрический Renault Duster ZE — первые фото

Серійний бюджетний електрокрос представили на автошоу в Ченду — власне, поки що автомобіль випустили тільки на китайський ринок. Можливо, потім він з’явиться в Індії. Про європейські плани наразі нічого не відомо. Але ж концепт-провісник майже рік тому показали на Паризькому автосалоні — варто нам сприймати це як натяк?