X

Електричний мікроавтобус Tesla показали на відео

Новый электромобиль планируют использовать в туннеле Las Vegas Loop

Кілька днів тому у Twitter з’явилося відео електричного автобуса Tesla. Автор публікації Джейкоб Ортон, описав його як «секретний прототип фургона, розроблений для Vegas Loop Ілона Маска». В якості джерела він зазначив штаб-квартиру компанії The Boring у Лас-Вегасі того ж Маска.

Опосередковано на приналежність прототипу компанії Tesla вказує логотип бренду на кермі. Ймовірно, проєкт електричного мікроавтобуса на 12 місць, включаючи водія, знаходиться на ранній стадії розробки. Прототип із практично повністю скляним кузовом дуже схожий на концепт, представлений The Boring Company у 2017 році. Він позиціонувався як 12-місний електромобіль, розроблений для системи Las Vegas Loop.

Плани щодо розробки електричного фургона, мікроавтобуса або роботаксі Tesla вперше озвучила ще у 2016 році. Про це йшлося у другій частині генерального плану розвитку компанії. Тоді Маск заявляв, що Tesla планує освоїти два нові сегменти: важкі вантажівки та «міський транспорт із високою щільністю пасажиропотоку». Якщо перший пункт уже матерілізувався в Tesla Semi, то другий, схоже, у процесі реалізації. Раніше Маск також говорив про створення мікроавтобуса на базі Model X, але це так і не сталося.

Читайте також:
Mercedes-Benz переводить свої електромобілі на стандарт Tesla