X

Електричний Skoda Elroq показався на першому тизері

Официальный дебют «зеленого» кроссовера запланирован на осень этого года

Skoda опублікувала перший тизер майбутнього електричного кросовера з робочою назвою Compact. Товарне ім’я новинки — Elroq. Презентація відбудеться до кінця 2024 року.

Дизайн кросовера розроблений у стилістиці концепту Vision 7S 2022 року. Поки Skoda показала тільки передню частину Elroq. На знімку видно широку світлодіодну смугу головної оптики зі штрихами фар, що розходяться в сторони. Також електричній новинці дісталися традиційні бічні дзеркала заднього виду, капот із виштампуванням та рейлінги на даху. На носі — оновленний логотип бренду.

Габаритна довжина електрокросовера приблизно 4,5 метра. Інші габарити не названі. Як заявляли раніше у Skoda, Elroq стане електричною альтернативою Karoq.

Салон, ймовірно, уніфікують з іншими новими моделями Skoda, у тому числі Skoda Epiq початкового рівня. Його концепт чеська марка показала у середині березня. На ринку він з’явиться до 2026 року. Максимальний запас Epiq перевищить 400 км.

Відомо, що Skoda Elroq збудують на «фольксвагенівській» модульній платформі MEB. Раніше вона вже дісталася двом моделям марки: Enyaq та Enyaq Coupe. Більш детальної інформації поки що немає.

Читайте також:
Skoda вивела на тести новий компактний електрокросовер (фото)

Офіційно серійну версію нового електрокросовера Skoda Elroq представлять цієї осені. Дата прем’єри не озвучується.

До кінця 2026 року Skoda планує випустити шість електромобілів. Сукупний обсяг інвестицій у «зелену» лінійку — 5,6 млрд євро до 2027 року.