X

Електрокар, який не потрібно заряджати, здатний подолати 1600 км

Автомобиль, питающийся солнечной энергией, может проехать на одном заряде аккумулятора 1600 км пути

Анонсований американським стартапом Aptera електромобіль на сонячних батареях по-своєму унікальний. Його можна не заряджати від мережі, оскільки весь дах щедро всіяний лусочками сонячної батареї. Як стверджує виробник, за день унікальний електромобіль можна підзарядити приблизно на 70 км шляху. Але є один неприємний момент — підзарядка акумулятора неможлива під час руху. Також варто нагадати, що електрокар Aptera планували відправити у виробництво ще 10 років тому.

У базовому оснащенні поки що безіменний транспортний засіб, про який ми вже розповідали раніше, комплектується батареєю 25 кВтг. Із нею триколісний автомобіль може подолати 400 км шляху. 134-сильний двигун здатний розігнати електрокар до 100 км за 5,5 с.

Варіант із більш ємною батареєю на 40 кВтг здатний забезпечити запас ходу в 640 км, з 60 кВт – 960 км. Але і це ще не все. У максимальній комплектації 100-кіловатний акумулятор електромобіля обіцяє далекобійність близько 1600 км. Також варто відзначити 201-сильну тримоторну силову установку і повний привід.

Новий електромобіль Aptera отримав невеликий салон, в якому без проблем розмістяться два пасажири. Маса триколісного транспортного засобу становить 816-998 кг залежно від оснащення. Такої маленької ваги вдалося досягти за рахунок використання композитних матеріалів.

Зазначимо, що автомобіль уже можна купити. Виробник відкрив приймання попередніх замовлень. Поворотний депозит становить лише 100 доларів. Вартість унікального електромобіля — 25 900 доларів за базову версію. Перші поставки клієнтам заплановано на 2021 рік.

Читайте також:
Toyota зменшила ціну на свій незвичайний електромобіль