X

Електрокар потужністю 2000 к.с. показали живцем (ну майже)

Lotus Evija — один из мощнейших автомобилей в мире. При этом электрокар оснащен сразу четырьмя моторами, а его дизайн буквально сводит с ума

Скоро електромобілі остаточно завоюють світ, а допоможуть їм у цьому комп’ютери. Або навпаки, не суть. Але що взагалі відбувається і причому тут електрокар Lotus Evija?

Про цей унікальний гіперкар ми вже детально розповідали. Дякувати за його появу варто Geely, яка тепер є власником контрольного пакета акцій Lotus. Але складати Evija будуть в Англії. Фух.

Повнопривідна конфігурація досягається за допомогою встановлення окремого електромотора для кожного колеса. В сумі силова установка розвиває 2000 к.с. Цього достатньо для розгону до першої сотні менше ніж за 3 с, максимальна швидкість — 340 км/год. Запас ходу обіцяють на рівні 400 км, але в реальності їх буде в кращому разі 300.

Читайте також:
Список найкращих доступних електромобілів 2020 року

А тепер до сучасних технологій. Щоб покупці (таких буде тільки 130 осіб) змогли як слід ознайомитися зі своєю новою машиною і нарешті обрати колір кузова, Лотус підготував сучасний конфігуратор.

Система базується на ігровому графічному ядрі, завдяки якому рендеринг відбувається в реальному часі, а якість зображення така, що те, що відбувається на екрані легко сплутати з реальністю. Відповідне відео докладаємо нижче.

Як ви зрозуміли, електричний Lotus Evija буде дуже ексклюзивним і рідкісним автомобілем. Про це свідчить і ціна — від 2,1 млн доларів. Пограти в гоночний симулятор на кшталт Gran Turismo або Forza буде набагато дешевше.

136