X

Електрокар Rivian із запасом ходу 640 км отримає додаткову батарею

Tesla почти расслабилась на олимпе электромобилей, не находите? Так думают и в Rivian, рассказывая все больше интересного про свою продукцию

Компанія Rivian заявила про себе зовсім нещодавно, але світ уже гуде про перспективного виробника електромобілів, здатного потіснити продукцію Tesla. Ми з неймовірною цікавістю спостерігаємо за розвитком компанії, та й сумувати нам не дають.

Свіже оновлення – запатентований знімний блок акумуляторних батарей, який планують пропонувати для пікапа Rivian R1T як додаткового джерела енергії. Зображення ви побачите нижче, але патентна графіка – це ще те задоволення.

Ми бачимо додатковий блок неназваної місткості, який розміщується у вантажному відсіку. Крім того, передбачено підключення системи охолодження батарей, що є дуже завбачливим рішенням.

АКБ, судячи з усього, не пропонують розміщувати в хитрому 350-літровому відсіку (на фото нижче) між кабіною і вантажним відділенням. З іншого боку, цей простір стане особливо корисним для багажу в разі зменшення об’єму вантажного кузова після установки АКБ.

Наразі нам нічого не відомо про додатковий запас ходу, який здатний забезпечити знімний блок. Проте, якщо задумка торкнеться серійного втілення, вона точно згодиться мандрівникам та іншим любителям подорожувати подалі від міських трас.

Проте пікап Rivian R1T здатний і так подолати 640 км у разі найкрутішої батареї місткістю 180 кВт-год. Також доступні блоки на 135 кВт-год (483 км) і 105 кВт-год (370 км). Старт серійного виробництва амбітної новинки заплановано на 2020 рік. Стартова ціна в США – 61 500 доларів (з урахуванням субсидій).

Читайте також:
Найпопулярніші електромобілі у світі за 2018 рік