X

Електромобіль Audi Q4 e-tron виявився майже готовим до серії

Предсерийная версия электрического кроссовера Audi Q4 e-tron дебютировала на Женевском автосалон

Серед безлічі електричних концептів, показаних на мотор-шоу в Женеві, найбільш близький до серійного виробництва ефектний кросовер з Інгольштадта – Audi Q4 e-tron.

Яскрава зовнішність передсерійного прототипу витримана у фірмовому стилі й не має дуже змінитися на шляху до конвеєра, хіба що 22-дюймові диски отримають більш приземлений дизайн і зменшаться в розмірах, а також з’являться дверні ручки.

Кузов Q4 e-tron красується особливим покриттям Solar Sky, яке здатне відображати сонячне світло, допомагаючи зменшити нагрівання салону і навантаження на кондиціонер.

Електромобіль трохи перевершує за габаритами кросовер Q3. Шоу-кар 4590 мм завдовжки, 1900 завширшки і 1610 заввишки. Колісна база — 2770 мм. У основі концепту лежить модульна платформа MEB, яку вже встигли приміряти кілька моделей концерну VAG.

Інтер’єр Audi Q4 e-tron частково виконаний з перероблених матеріалів, а замість хрому використовується спеціальна багатошарова фарба. Салон має величезний дисплей і цифрову панель приборів.

У рух повнопривідний Audi Q4 e-tron приводить пара електромоторів сумарною потужністю 306 к.с., а ємність тягової батареї становить 82 кВт-год. Запас ходу електрокара за циклом WLTP перевищує 450 км. На розгін до першої сотні Q4 e-tron витратить 6,3 с, при цьому максимальна швидкість примусово обмежена на скромній позначці 180 км/год.

Читайте також:
Электромобиль Audi покорил горнолыжную трассу

Прем’єра серійної версії електромобіля Audi Q4 e-tron запланована на другу половину 2020 року. За цей період на ринок встигнуть вийти одразу три електричні моделі Ауді: e-tron Sportback, Q2 L e-tron (для Китаю), а також e-tron GT.