X

Електромобіль Infiniti дебютує до 2020 року

Компания Infiniti собирается выпустить свой первый электромобиль. По словам босса марки, это будет спорткар. Дебютирует он к 2020 году.

Як розповів виданню Autocar керівник японського бренду Рональд Крюгер, на цьому етапі електромобіль Інфініті вже готовий, але поки що перебуває в статусі прототипу. Топ-менеджер особисто протестував передсерійний зразок і залишився задоволеним.

Infiniti Emerg-e

Щоб довести новинку до пуття, інженерам знадобиться ще приблизно 3 роки. Пояснюється це тим, що в Infiniti вирішили створити електромобіль з нуля, а не використовувати як донора одну з наявних моделей. Очікується, що новинка отримає як унікальну платформу, так і силову установку.

При цьому Крюгер наголосив, що Infiniti запозичить деякі технічні рішення у материнської компанії Nissan, яка має за своїми плечима величезний електромобільний досвід. Про що саме йде мова, він не уточнював.

Infiniti LE

До речі, в 2012 році Infiniti представила два електричних концепти – купе Emerge і седан LE. Перший з них був оснащений 408-сильним електромотором, а другий – агрегатом на 134 сили. Обидва автомобілі нічого спільного з конвеєром не мали – їх завдання зводилося лише до того, щоб показати прагнення марки до розвитку еко-технологій.