X

Електромобіль Kia Soul EV показали в Україні (+ВІДЕО)

28-29 мая в рамках Столичного Автошоу 2016 компания «Фалькон-Авто», официальный дистрибьютор бренда Kia, знакомит украинских автомобилистов с электромобилем Kia Soul EV. Машину можно лично опробовать за рулем.

Замість стандартного ДВЗ під капотом Kia Soul EV розміщений компактний і легкий електромотор, що розвиває 111 к.с. і 285 Нм. На розгін від 0 до 100 км/год знадобиться лише 11,2 с. Літій-іонна полімерна батарея, розміщена під підлогою, має ємність 27 кВт-год. Пробіг на повній зарядці батареї досягає 212 км. Порти для підзарядки розміщені під зсувною панеллю в передній частині, яка замінює решітку радіатора. Зазначимо, що завдяки спеціальному індикатору на верхній частині панелі приладів процес зарядки можна контролювати, навіть не перебуваючи в автомобілі.

Салон Kia Soul EV не відрізняється від інтер’єру звичайної версії, однак значна частина оздоблювальних матеріалів виконана з вторсировини. На центральній консолі розміщений 8-дюймовий дисплей мультимедійної системи, тоді як дані борт-комп’ютера виводяться на 3,5-дюймовий кольоровий дисплей. Залежно від комплектації Kia Soul EV може бути оснащений як підігрівом сидінь обох рядів, так і вентиляцією передніх крісел.

Наразі Kia Soul EV не продають в Україні – компанія вивчає купівельний інтерес. За наявності стійкого попиту, машину можна буде замовити вже найближчим часом. Нагадаємо, що Kia Soul EV отримав звання «Зеленого автомобіля в Канаді» у 2015 році, а американський споживчий гід Wirecutter назвав його найкращим електроомбілем.