X

Електромобіль від Xiaomi став на конвеєр — і він дуже крутий

Xiaomi приложила руку к новому электромобилю Xpeng P7, который обещает стать очень крутым предложением на рынке "зеленых" авто

Електромобіль Xiaomi — це щось новеньке. І справді, новітній Xpeng P7 тільки сьогодні, 19 травня 2020 року, вирушив у виробництво. Запуск конвеєра планували майже місяць тому, але через уповільнення виробничих процесів внаслідок пандемії процес довелося трохи відкласти.

Але тепер новий електромобіль Xpeng P7, розробку якого профінансували Xiaomi і Alibaba Group, готується вийти на ринок за ціною трохи більше за $32 000. Що ж отримають покупці, які напевно побіжать шикуватися в чергу?

Стартова версія оснащена одним 263-сильним мотором. Задньопривідний електромобіль набирає першу сотню за 6,7 с, і це нормально. Але приблизно за $48 000 повнопривідний Р7 із двома моторами і 424 к.с. справляється з таким спринтом вже за 4,3 с. Запас ходу — від 560 до 700 км. Чудово!

Крім всіх вищеописаних характеристик, компанія пишається високотемпературними тестами, якими прототип електромобіля Xpeng P7 випробовували дуже довгий час. Із цим автомобіль впорався відмінно, тому наразі новинка не здається черговим китайським електрокаром, про який ми скоро забудемо.

Читайте також:
Електромобіль спалив цілу парковку з машинами (відео)
136