X

Електромобіль Porsche Taycan отримав бюджетну версію (ну, майже)

Первый электрический Порше наделили вариантом 4S, который будет сам доступным в линейке Тайкана

Електрокар Porsche Taycan спочатку дебютував у двох топ-модифікаціях – Turbo і Turbo S, які виділяються не тільки потужністю, а й високою ціною. Незважаючи на значний прайс за турбованими Тайканами вже вишикувалися черги, зокрема і на українському ринку. Тепер же початковий ажіотаж вирішили підігріти запуском у продаж доступнішої версії – Taycan 4S.

Зовні Porsche Taycan 4S можна відрізнити за більш скромними 19-дюймовими дисками і трохи зміненому аерообвісу чорного кольору. В інтер’єрі зміни непомітні.

Taycan 4S запропонують у двох варіантах Performance і Performance Plus, які відрізняються продуктивністю. Перший варіант має тягову батарею ємністю 79,2 квтг і силову установку на 530 к.с. Версія Plus має акумулятор на 93,4 квтг, а її електромотори видають 571 к.с. Нагадаємо, що Taycan Turbo видає 680 сил, а Turbo S – 761.

Цікаво, що обидві модифікації Taycan 4S розганяються до 100 км/год за однаковий час – 4 секунди рівно. (Turbo – 3,2 с, Turbo S – 2,8 с). Запас ходу у Taycan 4S Performance становить 407 км (за циклом WLTP), а у варіанту Performance Plus – 463 км.

Читайте також:
Porsche Taycan — скільки Tesla можна купити за його ціну

Ну а тепер найголовніше – ціна. У Німеччині вартість Porsche Taycan 4S стартує з позначки 105 607 євро, а на ринку США – від 103 800 доларів. Якось не дуже бюджетно, але потрібно не забувати, що версія Turbo обійдеться щонайменше в 153 тис. дол., а Turbo S і геть у $ 185 000.