X

Електромобіль Quantino: електрокар, що не потребує зарядки, стане серійним

Швейцарская компания Nanoflowcell подтвердила, что ведет переговоры о производстве электромобиля Quantino. В технологии заинтересован один из ведущих мировых автопроизводителей.

Електромобіль Quantino представили у 2015 році на Женевському автосалоні. Невелике чотиримісне купе вагою 1420 кг оснащене 107-сильним електромотором. Воно розганяється до 100 км/год за 5 с і розвиває 200 км/год.

Характеристики електрокара не особливо дивують. Зате вражає його батарея. Quantino оснащений рідинними проточними акумуляторами. Вони складаються з двох 160-літрових ємностей, заповнених електролітами з позитивним і негативним зарядом. Розділяє їх спеціальна мембрана, через яку відбувається обмін іонами.

Після контакту рідин відбувається реакція, в результаті якої вони випаровуються і виробляється електроенергія. Вона надходить на суперконденсатор, а той живить електромотор. Запас ходу електромобіля – 965 км, а потім батареї можна заново заправити електролітом за кілька хвилин. Заряджати електрокар не потрібно.

Представники Nanoflowcell стверджують, що серійний електромобіль змінить назву, а складатимуть його за ліцензією під відомою маркою. Її швейцарці тримають у секреті, адже переговори ще не завершені. Відомо тільки, що це автовиробник не з Німеччини.