X

Електромобіль Renault за 8000 євро отримав одразу два клони

Бюджетный электромобиль Рено поделился всем, что знал с двумя другими автомобилями. Теперь можно выбрать любой из них

Як відомо, електричний кросовер Renault City K-ZE за 8000 євро вже пішов у продаж. Але китайський ринок занадто великий, щоб прийняти тільки один подібний автомобіль. І тим паче це стосується моделі з таким потенціалом.

Тому спільно з Dongfeng і Nissan було підготовлено одразу дві моделі на базі Рено. Перший — електромобіль Dongfeng Aeolus EX1 (рожевий). Другий — Venucia e30, про нього ми вже розповідали раніше.

Venucia просувають в Китаї як бренд, близький до преміального, — мабуть, їхня версія електромобіля виявиться трохи дорожчою за оригінал. Про цінове позиціонування моделі Dongfeng поки що нічого не відомо.

Зовні автомобілі відрізняються від Renault City K-ZE бамперами, набором колісних дисків, передніми фарами і графікою задніх ліхтарів. З технічної точки зору електромобілі ідентичні.

Читайте також:
Кросовер Renault за $4000 став сучаснішим і красивішим (фото)

Йдеться про 44-сильний двигун (125 Нм) і батарею на 26,8 кВтг, що забезпечує 271 км запасу ходу згідно з NEDC. Наразі точної інформації про появу Renault City K-ZE за межами китайського ринку немає. Хоча в компанії вже заговорили про бюджетний електрокар для Європи. Можливо, мається на увазі саме K-ZE в адаптованому вигляді.