X

Електромобілі Renault отримають інноваційний двигун

Renault Group, Valeo і Valeo Siemens eAutomotive стануть першими, хто почне масове виробництво електродвигуна потужністю 200 кВт без використання рідкоземельних елементів. Виробництво мотора для власних потреб автовиробника розпочнеться у 2027 році і базуватиметься на заводі Renault Group Cléon в Нормандії, Франція.

Кожен із трьох партнерів зробить свій внесок у розробку і виробництво ключових елементів електромотора. Renault займеться роторною технологією EESM (Еlectrically Excited Synchronous Motor) розробленою без використання рідкоземельних металів, яка забезпечує поліпшені енергетичні характеристики. Фірмові фахівці також опрацюють загальну конструкцію майбутнього електродвигуна.

А ось на Valeo і Valeo Siemens eAutomotive розроблять і вироблять статор, заснований на технологічному досвіді Valeo в збірці мідних проводів. Завдяки своєму унікальному ноу-хау в цій сфері, що дає змогу використовувати більш високу щільність міді в статорі, Valeo може генерувати більше енергії, не споживаючи більше електроенергії.

Читайте також:
Renault презентує Kangoo E-Tech з запасом ходу в 300 км