X

Електромобільний стартап Byton на межі банкрутства

Причиной тому может стать поданный против главного инвестора иск о финансовой несостоятельности

На гучний електромобільний стартап Byton покладали великі сподівання. Ним зацікавилося кілька перспективних інвесторів, зокрема FAW і Foxconn. Але “слава” тривала недовго, і зараз проект на межі краху.

Серед засновників Byton числяться колишній керівник BMW i Карстен Брайтфельд і топ-менеджер Nissan Motor Даніель Кірхерт. На початковому етапі вони планували випускати люксові електромобілі.

Одним з них повинен був стати електричний кросовер Byton M-Byte. Його яскравою особливістю був величезний дисплей діагоналлю 48 дюймів. Серійний варіант продемонстрованої в 2018 році моделі, повинен був з’явитися роком пізніше, в 2019, але цього так і не сталося. Терміни виходу на ринок перенесли на 2022 рік. За деякими даними, автомобіль так і залишиться в статусі демонстраційної моделі.

Причина цього досить банальна — нестача грошей. Проти головного інвестора стартапу Byton — компанії Nanjing Zhixing New Energy Vehicle — подали позов про неможливість “платити за рахунками”. В результаті у перспективного Byton немає коштів і можливості почати виробництво M-Byte. Очікується, що в найближчі місяці стартап офіційно визнають банкрутом.

Читайте також:
Ford має намір відродити забутий електромобіль