X

Ще один електрокар Mercedes попався на фото — кросовер EQS показали всередині і зовні

Электрокроссовер получит «гиперэкран» и вместительный салон

У квітні 2021 року Mercedes презентував розкішний електричний седан EQS. Під час заходу виробник заявив, що це не буде окрема модель. Вона покладе початок цілому сімейству, другим представником якого стане однойменний кросовер.

Прототипи новинки вже неодноразово потрапляли в поле зору фотошпигунів під час дорожніх випробувань. Цього разу авто помітили припаркованим на стоянці, що дало змогу роздивитися його з усіх боків. Кузов, як і раніше, покритий щільним камуфляжем і додатковими фальшпанелями. До того ж у кросовера Mercedes EQS досі немає задніх ліхтарів. Передня частина практично ідентична седану. Або на цьому етапі в компанії хочуть, щоб ми так думали.

Шпигунам вперше вдалося заглянути в салон. Повністю розглянути його не вдалося через недбало накинуте маскування, але найважливіші елементи видно. Судячи зі знімків, в оснащення кабіни увійде так званий “гіперекран”, який об’єднує в собі цифрову приладову панель, мультимедійну систему і монітор для переднього пасажира.

Читайте також:
Новейший электромобиль Mercedes EQS загадочным образом оказался у завода Tesla

Відомо, що електричний кросовер Мерседес буде побудований на тій самій модульній платформі, що і седан. Тільки з переходом у новий сегмент він обзаведеться збільшеним дорожнім просвітом і більш містким салоном. Новий кросовер отримає повнокероване шасі і кілька модифікацій із різними моторами й акумуляторами. Дебют відбудеться на початку 2022-го, а на ринок машину виведуть не раніше кінця того ж року.