X

На них чекали всі: перші перегони Porsche Taycan і Tesla Model S (відео)

Porsche Taycan vs Tesla Model S - видео-гонка

Із моменту дебюту Porsche Taycan багато хто чекав, коли цей автомобіль виїде на трек і покаже себе в ділі – зокрема, в перегонах із Tesla Model S. І хоча обидва автомобілі не є прямими конкурентами (у них різні класи і, відповідно, різна аудиторія), вони мають схожі технічні характеристики, а тому їхня зустріч на треку була питанням часу. І ось нещодавно відбувся перший такий заїзд – силами німецьких журналістів.

Так, за динамікою Тесла значно перевершує Порше – у Model S P100D більший розгін, більша максимальна швидкість, однак і Taycan Turbo S має що показати: його коник це витривалість і моторність. Перегони ілюструють це наочно.

Читайте також:
Tesla Model S готується перемогти Porsche Taycan (фото)

Утім,  приймати ці перегони за істину не варто – вони дає лише загальне уявлення про порівняння цих двох авто. Хоча б тому, що в заїздах брала участь не новітня тримоторна Tesla Mode S з оновленою підвіскою (на ім’я Plaid), а “старенька” модифікація, яку виробник уже не випускає. Крім цього, нічого не сказано про шини електромобілів, які в таких справах мають величезне значення.

Читайте також:
В Україні масово замовляють Porsche Taycan за 4 мільйони гривень