X

Fiat-Chrysler і Waymo випустять на дороги безпілотники

Автоконцерн FCA і компанія Weima уклали ексклюзивну угоду, в рамках якої вони створять безпілотні автомобілі для комерційного використання. Зокрема, система автопілота Waymo Driver буде впроваджена у фургон Ram ProMaster. На початковому етапі безпілотники планують використовувати для кур’єрської служби.

Система автопілота Waymo Driver охоплює камери, лідар на даху, радари в передній частині авто та датчики на колесах. Щодо інформативності, то вона спирається на дані, зібрані сервісом Google Street View. Це не перший досвід використання системи Waymo Driver компанією Fiat Chrysler. У 2016 році цю технологію тестували на мінівені Chrysler Pacifica Hybrid. У рамках проекту було створено 100 безпілотників.

“Наше чотирирічне партнерство з Waymo триває. Укомплектувавши мінівени Pacifica системою Waymo Driver, ми стали єдиними партнерами, що впроваджують повністю автономні технології на дорогах загального користування. На цьому  етапі ми націлені на наших комерційних клієнтів”, — заявив глава FCA Майк Менлі.

У довгостроковій перспективі Waymo має намір впровадити свою автономну технологію 4-го рівня на весь модельний ряд FCA.