X

Fiat виводить на ринок свій перший купеподібний кросовер

Ценник Fiat Fastback колеблется от 25 до 29 тысяч долларов в зависимости от комплектации

Концепт купеподібного кросовера — Fiat Fastback — італійська марка показала ще у 2018 році. На шляху до серії новинці переглянули дизайн та конструкцію кузова. Авторство остаточної версії належить фахівцям бразильського підрозділу концерну Stellantis.

Серійний Fiat Fastback, спочатку задуманий як самостійна модель на платформі Small US Wide 4×4, виявився лише купеподібною версією бразильського кросовера Fiat Pulse. В основі товарної моделі лежить простіша модульна архітектура MLA з напівзалежною задньою підвіскою. Вся передня частина кузова, окрім бампера, запозичена у Fiat Pulse.

Розмір колісної бази у автомобілів однаковий — 2530 мм. Але через трохи помітніший задній звис Fastback виявився довшим — 4430 мм проти «донорських» 4100 мм. Розмір дорожнього просвіту — 192 мм. Об’єм багажного відділення складає 600 літрів під полицею та 1087 літрів зі складеними сидіннями заднього ряду.

У «бразильській» лінійці марки Fiat Fastback дісталася роль флагмана, чим і зумовлено наявність «в базі» світлодіодної оптики, 17-дюймових колісних дисків та комплексу електронних «асистентів». Більш дорогим версіям дісталися диски діаметром 18 дюймів.

Салон Fiat Fastback повністю повторює Pulse. У базовій версії — аналогові прилади та мультимейдинна система з екраном діагоналлю 8,4 дюйми. У дорожчих версіях — 7,0-дюймова цифрова панель приладів та 10,1-дюймова «мультимедійка». За комфорт та безпеку водія та пасажирів відповідають клімат-контроль, камера заднього виду та чотири подушки безпеки (фронтальні та бічні).

Базовий 1.0-літровий трициліндровий турбомотор видає 130 к.с. та 200 Нм крутного моменту. Разом з ним працює безальтернативний варіатор. У режимі Sport кросовер прискорюється від 0 до 100 км/год за 9,4 секунд. Також у цьому режимі активується імітація блокування заднього диференціала за допомогою гальм. Сам спортивний режим їзди активується красною кнопкою на кермі.

На вершині сімейної лінійки версія під назвою Limited Edition Powered By Abarth з чорним декором та додатковими шильдиками на кузові. Укомплектований такий Fastback 1,3-літровим турбованим двигуном потужністю 185 к.с. (270 Нм) та шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Час прискорення до 100 км/год — 8,1 секунди. Привід у всіх версій — безальтернативний передній.

Читайте також:
SAIC та GM представили другий спільний кросовер — Wuling Xingchi

Виробництво Fiat Fastback налагоджено на заводі у Бразилії, де випускають Pulse, Argo та Cronos. На місцевому ринку крос-купе пропонують за ціною від 25 тисяч до 29 тисяч доларів.