X

Fisker оголосив прийом попередніх замовлень на новий електричний пікап за $45 000

Поставки клиентских автомобилей начнутся в 2025 году

У рамках «Дня концепції продукту» Fisker Automotive показала прототип невеликого пікапа Alaska, меншого за Rivian R1T. Незважаючи на позиціонування — «вантажівка для пригод» — новинка обіцяє бути досить універсальною. При цьому стверджується, що це буде найлегший із представлених на ринку електричних пікапів.

Габарити Alaska та її технічні характеристики не озвучуються. При цьому в компанії не забули приділити увагу вантажній платформі пікапу. Її довжина всього 1,37 метра, але, як стверджується, власники зможуть перевозити вантажі довжиною до 2,7 метрів. Для цього в задній стінці кабіни передбачена центральна відкидна секція, яку Fisker називають «двері Гудіні».

Запас ходу обіцяно від 370 до 547 км. Якого типу та об’єму батареї його забезпечать, залишилося загадкою.

І найцікавіше — цінник. Базова версія Fisker Alaska коштуватиме 45 400 доларів. Для американців це означає 37 900 доларів за мінусом федеральної податкової пільги на електромобілі. Прийом бронювань вже оголошено. Для оформлення замовлення необхідно внести депозит у розмірі 250 доларів. Перші клієнтські пікапи Fisker Automotive обіцяє додати в 2025 році.

Читайте також:
У сімействі Toyota Corolla з'явиться пікап