X

Представлено ексклюзивний електромобіль з дизайном Ford Mustang

Каждый новый электромобиль забирает у автопрома душу. Вот наглядное пособие, как наделить розеточных обаянием и харизмой

Ми постійно бачимо свіжі надходження в таборі електромобілів. Що їх об’єднує? Насамперед — прісний зовнішній вигляд. Дизайнери ніби намагаються винайти автомобіль заново, тому на перших порах виходить не дуже добре. Ситуацію виправить електромобіль Ford Mustang.

Але і тут немає нічого нового, адже новинка виконана за мотивами класичного маслкара 1967 року. Автор — британська компанія Charge Automotive, яка створила цей стильний автомобіль з використанням ліцензійних кузовних панелей. Так що машина майже оригінальна.

У рух купе приводять чотири електродвигуни (по одному на кожне колесо), сумарною потужністю 476 к. с. і 1200 Нм крутильного моменту. Таким чином, ми маємо справу з повнопривідною конфігурацією, в якій потужність в індивідуальному порядку регулюється для кожного колеса, що відкриває нові можливості для кращої керованості.

Є і спеціальний задньопривідний режим, в якому навіть вдасться подрифтувати. Розгін до 100 км/год ледве перевищує 4 с, а максимальна швидкість обмежена 240 км/год. Виробник говорить про запас ходу в 322 км від 64-кіловатної батареї.

Інтер’єр виробник поки що не показав, але фрагменти з відеоролика демонструють великий сенсорний екран у центрі передньої панелі. Щиток приладів також являє собою цифровий дисплей. Загалом підготують 499 екземплярів електромобіля, замовлення вже приймають за стартовою ціною 300 тис. фунтів стерлінгів (близько 380 тис. дол.).

Читайте також:
Редчайший Ford Mustang простоял в гараже с кондиционером почти 40 лет