X

Ford має намір відродити забутий електромобіль

Инженеры доработают модель и она отправится на конвейер

Електрифікація автомобільної галузі набирає обертів. Щоб не стати аутсайдером у цих перегонах, виробники активно розробляють новинки на електротязі і відправляють їх на конвеєр. Ford також має намір розширити свою лінійку електрифікованих транспортних засобів.

За словами керівника відділу дизайну Ford Мурата Геллера, компанія розглядає можливість відродження моделі Focus Electric, яка випускалася в період з 2011 до 2018 року. За цей час своїх власників знайшли 9000 екземплярів електрокара. Однак тоді не було такого високого попиту на “зелені” автомобілі, тому виробник вирішив знову поставити його на конвеєр.

Щоправда, це рішення не остаточне і поки що перебуває на стадії обговорення. Адже наразі електромобілі пішли набагато далі і мають більш вражаючі характеристики, ніж Focus Electric. Однак якщо інженери знайдуть спосіб поліпшити модель, то вона точно вирушить у виробництво.

Читайте також:
Кросовер Ford Focus Active 2022 знову попався на фото

Нагадаємо, що цей електромобіль не був побудований із нуля. В його основу ліг Focus третього покоління із двигуном внутрішнього згоряння. В результаті акумулятор встановили в багажнику, а електромотор втиснули на місце паливного агрегата. Він видавав 145 к.с. потужності, що дало змогу розганятися від 0 до 100 км/год за 11,4 секунди. На одному заряді машина могла проїхати до 225 км.