X

Ford відмовився від перспективного партнерства з Rivian для електромобілів

Планы производителя сильно изменились

Перспективний виробник електромобілів Rivian, який мав намір стати конкурентом Tesla, втратив одного з ключових партнерів — Ford. Марка вирішила розірвати попередні домовленості і “йти” своєю дорогою.

Коментуючи рішення компанії, представник “блакитного овалу” сказав, що вони поважають Rivian і, провівши не одні переговори, дійшли висновку не займатися спільною розробкою транспортних засобів і використовувати платформи одне одного. Він також зазначив, що з моменту, коли Форд вперше інвестував у Рівіан багато що змінилося. Передусім ці зміни торкнулися можливостей Форд.

У Rivian рішення Ford підтверджують, але риторика при цьому трохи інша. “Оскільки Ford скоригував свою власну стратегію щодо електромобілів і попит на автомобілі Rivian зріс, ми вирішили зосередитися на наших власних проектах і поставках”, — йдеться в заяві стартапу.

Водночас повністю розривати відносини з Rivian в Ford не мають наміру. У каліфорнійському стартапі детройтській компанії належить 12%. Керівництво Ford вважає стартап “стратегічною інвестицією” і не має наміру продавати його акції.

Читайте також:
Tesla вкотре подала в суд на Rivian

У 2019 році Ford вклав в Rivia 500 мільйонів доларів. Тоді було оголошено, що стартап візьме участь у розробці нового автомобіля Lincoln. Однак у 2020 році план спільної співпраці переглянули, а тепер і повністю відмовилися.