X

Ford показав дуже специфічну новинку на базі Mustang

Новинке достался двигатель от Bullitt и компоненты Shelby, при этом Ford Mustang Mach 1 2021 станет выбором настоящих энтузиастов

Із початку двохтисячних це перший Форд Мустанг, якому дістався знаменитий шильдик. Оригінальний Mach 1 з’явився в далекому 1968 році. Показом “драйверського” масл-кара виробник, цілком ймовірно, вирішив стримати запал обурення з приводу Mach E. Не всі встигли звикнути до того, що Ford Mustang може асоціюватися з електрикою.

Зовнішність новинки відсилає нас до найпершого Mach 1, і це добре помітно завдяки великій кількості наклейок на кузові та графіці, а також круглим отворам у решітці радіатора. Останньому Mach 1 вони служать повітрозабірниками, тоді як у оригінального предка подібну форму і розташування мали елементи головної оптики.

Відмінністю стала і відсутність “капюшона” на капоті. Його замінили двома практично непомітними щілинами. Вони прекрасно справляються з поставленим завданням — охолодженням 5.0-літрового V8, запозиченого у Mustang Bullitt. Потужність мотора становить 480 к.с. У пару йому передбачена 10-ступінчаста автоматична коробка передач. В ролі альтернативи запропонована 6-ступінчаста механіка Tremec. Вона дісталася новинці від Shelby GT350.

Загалом можна сміливо стверджувати, що Mach 1 зібрав все найкраще від своїх побратимів, починаючи від вихлопу і закінчуючи компонентами підвіски і системи охолодження.

Відрізнити новенький Mach 1 від інших Мустангів можна за оформленням радіаторної решітки і бамперів, а також колісних дисків із помаранчевими гальмівними супортами.

Передбачається, що новий Ford Mustang Mach 1 2021 стане потужним трекорієнтованим представником сімейства. У компанії його позиціонують як “Міст” між Mustang GT і хардкорними моделями Shelby.

Читайте також:
Ford Transit отримав 10-ступінчасту АКП від Mustang

Офіційна прем’єра новинки очікується ближче до весни 2021 року. Тираж і вартість поки що не озвучені.