X

Ford показав салон топ-версії нового Mustang

Продажи пони-кара нового поколения стартуют летом 2023 года

Ford продовжує розкривати подробиці Mustang сьомої генерації. Основна презентація моделі відбулася у вересні 2022 року. Наразі компанія показала салон топової версії легендарного поні-кара — Dark Horse. Технічну інформацію про «темну конячку» німецька марка озвучила у грудні.

Від базової версії такий спорткар відрізняється рядом унікальних елементів, включаючи форсований до 507 к.с. та 567 Нм 5,0-літровий атмосферний двигун V8 Coyote. Також у списку відмінностей жорсткіша підвіска, потужніші передні гальма Brembo та більш розвинена аеродинамика. У парі з двигуном працює посилена шестиступінчаста механічна коробка передач Tremec TR-3160. Як альтернативу запропоновано гідромеханічний восьмидіапазонний «автомат». Привід — задній із диференціалом, що самоблокується. Крім того, Ford Mustang Dark Horse оснащений усіма їздовими опціями версії Mustang GT, включно із електромеханічним «ручником».

У трипедальних автомобілях важіль перемикання коробки передач із круглим титановим набалдашником. Він менше гріється, ніж стандартний алюмінієвий. Двопедальні укомплектовані стандартним пластмасовим селектором, але підрульові пелюстки — унікальні із анодованого срібла.

Салон «темної конячки» оздоблено шкірою із замшевими вставками. Зокрема, вставки із замші на рульовому колесі забезпечують кращу фіксацію рук. Передня панель виконана «під вуглецеве волокно». У той же час двоекранний блок — стандартний: 12,4-дюймова панель приладів та 13,2-дюймовий тачскрин мультимедійної системи. Але є й відмінність — графіка на ігровому движку 3D Unreal Engine. За доплату запропоновано пакет Appearance Package із особливими кріслами Recaro з розвиненою бічною підтримкою, замшевими вставками та синіми ременями безпеки.

На промофото Mustang Dark Horse пофарбований у опціональний синій колір Blue Ember із ефектом перламутру. На капоті — опціональні вінілові наклейки, розфарбовані вручну. Пакет Appearance Package продовжує ці смуги на дах та корму.

Читайте також:
Нова розробка Ford дозволить автомобілям «присідати»

Динамічні характеристики та ціни Ford Mustang сьомого покоління не розкриваються. Також очікується версія від Shelby. За деякими даними, наступне покоління поні-кара буде повністю електричним.