X

Ford представив останні екземпляри GT на 800 к.с. з посиланням на перемогу у Ле-Мані 1967 року

Тираж трековой версии спорткара ограничен 67 единицами

У Ford GT актуального покоління з’явилася трекова версія, присвячена оригінальному Mk IV, переможцю марафону «24 години Ле-Мана» 1967 року. Наклад спеціального видання обмежений 67 одиницями. Виробництвом автомобілів займеться приватна канадська компанія Multimatic.

Зовні трекова «дводверка» відрізняється від дорожнього Ford GT повністю переробленим карбоновим кузовом з подовженою кормою та більш розвиненим аеродинамічним оперінням. Задля цього купе розтягли колісну базу, але габарити боліда компанія не озвучила.

Як видно на фото, більша частина світлодіодних фар пофарбована у колір кузова. У сітчастому передньому бампері — масивні повітрозабірники, які спрямовують потік повітря до механізмів автомобіля. Для того, щоб зробити їх досить великими, розробникам довелося розширити передні крила. Також над охолодженням двигуна працюють «жабра» у капоті.

На кормі — фіксоване антикрило з написом «GT Mk IV», гоночний дифузор та здвоєні патрубки вихлопної системи, трохи менші, ніж у Ford GT Mk II 2019 року. Дуже цікаво виглядають утоплені задні ліхтарі та задня частина даху, який закінчується сітчастою вставкою біля краю верхньої кромки корми.

Ford GT Mk IV укомплектований доопрацьованою версією Twin-Turbo EcoBoost зі збільшеним робочим об’ємом. За попередніми даними, потужність двигуна перевищить 800 к.с. Всі ці кінські сили передаються на задню вісь через «правильну гоночну коробку передач». Також GT Mk IV відрізняється унікальним налаштуванням шасі, в якому застосована підвіска Multimatic з адаптивним золотниковим клапаном (ASV). Динамічні характеристики трекового боліду не озвучуються, але обіцяно «безпрецедентний рівень продуктивності».

Прийом замовлень на трековий болід вже оголошено. Орієнтовний цінник — 1,7 млн доларів. У першому кварталі 2023 року кожен із клієнтів отримає підтвердження замовлення. Постачання готових автомобілів заплановано на кінець весни.

Читайте також:
У США випустять 30 легендарних Ford GT із 7.0-літровим двигуном

Виробництво Ford GT Mk IV налагодять на заводі Multimatic у Маркхемі (провінція Онтаріо, Канада). Також канадська компанія відповідатиме за післяпродажне обслуговування боліду. Випуск дорожнього Ford GT завершиться вже цього року.