X

Ford прощається зі спорткупе GT новою спецверсією

Финальное купе посвятили победе в марафоне «24 часа Ле-Мана» в 2016 году

У грудні завершиться виробництво спорткару Ford GT. Актуальне, друге покоління моделі дебютувало на Північноамериканському міжнародному автошоу 2015 року, а також у комп’ютерній грі Forza Motorsport 6. Виробництво розробленого з чистого аркуша Ford GT розпочалося у 2016 році. Його поява була присвячена 50-річчю перемоги GT-40 у 1966 році в гонці «24 години Ле-Мана». Ефект від святкування ювілею посилила власна перемога новинки там же у Ле-Мані у класі GTE Pro. Нинішня фінальна версія моделі — Ford GT LM Edition — присвячена саме цій перемозі.

У гонці на витривалість 2016 року брали участь чотири автомобілі під номерами #66, #67, #68 та #69. Ці цифри надсилали до власних перемог, здобутих Ford GT на тій же трасі у 1966-1969 роках.

Першим на фініш прийшов автомобіль за номером 68 у червоно-синій лівреї. Акценти цих кольорів поєднуються з основним сірим відтінком кузова Liquid Silver «фінального» GT LM Edition. У контрастні кольори пофарбують вуглепластикові корпуси бічних дзеркал заднього виду, передній спліттер, бічні «спідниці», кришку моторного відсіку та задній дифузор.

Також прощальна версія одержала унікальну титанову випускну систему, виготовлену методом 3D-друку. Її патрубки прикрашені надрукованим на принтері титановим шильдиком «GT LM». Доповнюють образ 20,0-дюймові колісні карбонові диски з червоними або синіми вставками та чорними гальмівними супортами Brembo.

Інтер’єр спорткару обздоблений шкірою та алькантарою чорного, синього та червоного кольорів. Але головна «фішка» інтер’єру GT LM Edition — пам’ятна табличка на передній панелі з пасажирського боку. Вона виготовлена зі сплаву, до якого додано подрібнений колінвал купе за номером 69. У гонці 2016 року воно посіло третє місце.

Наклад фінального видання Ford GT LM Edition обмежений 20 одиницями. Загалом модель другої генерації мала дев’ять особливих виконань GT. Їхній загальний тираж з урахуванням 20 «фінальних» автомобілів становить 1350 одиниць.

Читайте також:
Легендарний Ford Mustang 1967 знову у виробництві: фото та подробиці

Виробництво Ford GT налагоджено на потужностях канадської фірми Multimatic Motorsports. Як уже згадувалося, останній екземпляр зберуть у грудні 2022 року. Прямого наступника модель не матиме. Не виключена поява аналогічного суперкара з повністю електричною силовою установкою.