X

Ford вирішив відібрати у Nissan легендарну назву

Какой именно автомобиль намерены выпустит под именем Skyline, в компании не уточняют

Назва Skyline

широко відома в автомобільному світі. Вимовляючи її, одразу ж уявляєш спортивні купе і седани Nissan, які можуть похвалитися неймовірно потужними моторами і динамічним екстер’єром. Однак незабаром така назва з’явиться і в лінійці іншого виробника, а саме компанії Ford.

Відповідна заявка на реєстрацію з’явилася у відомстві з патентів і товарних знаків США. Чому Ford Motor вирішив використовувати саме це ім’я, невідомо. Інсайдери висунули дві версії. За однією з них, такий вибір пов’язаний з тим, що Nissan Skyline ніколи не пропонували на американському ринку. Сюди поставлялися тільки суперкари GT-R. В теорії, назва Ford Skyline на території США легальна.

За іншою, американська компанія раніше використовувала назву Skyliner, яка є похідною від Skyline. Нею позначали купе-кабріолети в 50-х роках минулого століття — Crestline Skyliner, Fairlane Crown Victoria Skyliner, Fairlane 500 Skyliner і Galaxie Skyliner. Востаннє її було застосовано в 2015 році до концепту Ford Transit Skyliner. Можливо, тепер компанія вирішила перейти до оригінального імені і не розмінюватися на другорядні варіанти.

Читайте також:
Знайдено склад з рідкісними екземплярами Nissan Skyline (відео)