X

Ford розпочав у Румунії виробництво кросовера EcoSport

Маючи на меті задоволення потреб споживачів сегменту автомобільного ринку, що зростає найвищими темпами у Європі, компанія Ford Motor сьогодні почала виробництво нового компактного кросовера Ford EcoSport на своєму заводі у Крайові, Румунія.

Рішення про складання оновленого EcoSport в Європі замість імпорту моделі з заводу Ford в Ченнаї, Індія, дозволить компанії задовольнити зростання споживчого попиту.

«EcoSport є ще одним прикладом того, як Ford використовує для розбудови бізнесу свої сильні сторони, серед яких — світовий рівень дизайну та виробництва кросоверів», — зауважив Стівен Армстронг (Steven Armstrong), віце-президент групи компаній Ford та президент по регіонах Європи, Близького Сходу та Африки. — Попит на EcoSport та компактні кросовери загалом зростає, і це слушна нагода розмістити виробництво в Європі для задоволення потреб споживачів.»

Президент Румунії Клаус Йоханніс (Klaus Iohannis), Прем’єр-міністр Міхай Тудосе (Mihai Tudose) та інші високопосадовці й місцеві офіційні особи приєднались до близько 4000 працівників Ford у момент сходження з конвеєра першого нового автомобіля EcoSport.

В минулому році продажі кросоверів на 20 європейських ринках, де традиційно є присутнім Ford, зросли на 27 % в цілому по галузі. Під час реєстрацій нових пасажирських автомобілів в одному випадку з чотирьох це був саме кросовер. Продажі автівок Ford цього типу у Європі зросли більше ніж на 30% у 2016 року і на понад 27 % у перші вісім місяців 2017 року.

Зростання продажів кросоверів означає також створення нових робочих місць. До кінця року Ford створить 1700 нових місць на своєму заводі у Крайові, довівши загальну кількість робочих місць у крупновузловому складанні та виробництві двигунів до 3900. Загальні інвестиції Ford у виробничі потужності світового рівня в Румунії з моменту придбання заводу у березні 2008 року перевищили 1 мільярд євро.

Завод у Крайові є єдиним виробником EcoSport для Європи (за винятком Росії) і постачає цю модель на 56 ринків чотирьох континентів, серед яких Велика Британія, Нова Каледонія в Океанії, Туркменістан в Центральній Азії та Південна Африка.

Команда Ford у Крайові також продовжить випуск двигуна Ford EcoBoost об’ємом 1 л —єдиного, що чотири роки поспіль одержував міжнародну відзнаку кращого двигуна року International Engine of the Year.

Оновлений Ford EcoSport

Оновлена модель Ford EcoSport пропонує ще більше технічних можливостей та різнобічних переваг, вдосконалені інтер’єр та загальний стиль, а також ряд технологічних новинок, таких як інтелектуальна система керування приводом Ford Intelligent All Wheel Drive, що забезпечує покращене зчеплення за будь-яких дорожніх умов. Новий вдосконалений дизельний двигун EcoBlue з об’ємом 1,5 л забезпечує потужність до 125 к. с. та оптимізує обсяги викидів вуглекислого газу.*

Оновлений дизайн салону включає більш зручні кермо та важелі управління і приємні на дотик матеріали, оновлену центральну панель та підвищений комфорт сидінь.

EcoSport також вперше пропонує опцію спортивної моделі в стилі розробок підрозділу Ford Performance — EcoSport ST‑Line.