X

Ford збільшив запас ходу електричного Focus Electric

Новый Ford Focus Electric получил новую батарею и увеличил дистанцию пробега.

У грудні минулого року компанія Ford анонсувала, що Focus Electric 2017 модельного року зможе долати на одній зарядці до 160 км (EPA) і матиме можливість для швидкої підзарядки на спеціальних станціях. Днями На сайті Inside EV`s з’явилася заводська специфікація 2017 MY Ford Focus Electric. Вона свідчить, що компанія Ford має намір стримати свої обіцянки.

Ford Power of Choice: Три кита электрификации

Для версії Focus Electric 2017 модельного року колишню літій-іонну батарею ємністю 23 кВт-год замінили новою з рідинним охолодженням. Її ємність вдалося підвищити до 33,5 кВт-год. Таким чином приріст становив 46%. В результаті запас ходу (за методом ЕРА) новинки зріс зі 122 км приблизно до 177 км. За цим показником Focus може конкурувати з Hyundai Ioniq Electric (177 км) і Nissan Leaf (172 км).

Крім того, автомобіль отримає систему швидкої зарядки від спеціальних станцій (50 кВт). Також у списку опцій електрокара з’являться нові 17-дюймові колісні диски Sparkle і колір кузова White Gold. В американських дилерів електромобіль очікується в грудні нинішнього року.

Також, за даними Inside EV’s компанія Ford у листопаді розпочне виробництво оновленої версії компактвена C-Max Energi. Автомобіль зазнає незначних змін у зовнішності, а також отримає розширений список опцій і базового обладнання.

Focus Electric і його побратими

Нагадаємо, що Focus Electric став першим масовим серійним електромобілем компанії Ford. Його оснастили літій-іонною батареєю і електромотором потужністю 107 кВт (145 к.с.). Спочатку його виробництво стартувало на заводах в США у 2011 році, а в 2013 році випуск електрокара налагодили в Європі.

Варто також зазначити, що компанія Ford має намір суттєво збільшити асортимент електромобілів та гібридних машин. У їх розробку і виробництво планує інвестувати понад 4,5 млрд доларів. Такі значні вкладення коштів у екологічно чистий вид транспорту Ford має намір здійснити до 2020 року. Загалом очікується 13 нових моделей, включаючи оновлений Focus Electric. У результаті, частка таких автомобілів у портфелі продуктів компанії збільшиться з нинішніх 13% до 40%. Такі амбітні плани передусім викликані суттєвим посиленням екологічних норм, які буде впроваджено в найближчому майбутньому.