X

GAC Trumpchi GS8 – китайський кросовер у стилі Mercedes GLS

В Поднебесной поступил в продажу новый китайский кроссовер GAC Trumpchi GS8. В компании Guangzhou Automobile Group (GAC) его называют доступной альтернативой Mercedes GLS

Заява, звісно, смілива. Але насправді GAC Trumpchi GS8 справді має солідний і самобутній вигляд. Та й за пропорціями китайський кросовер нагадує флагманський позашляховик Mercedes GLS.

І якщо із зовнішністю все непогано, то агрегатна база викликає відверте розчарування. Адже під красивою обгорткою позашляховик GAC приховує технології кінця 1990-х років. А саме – модель Alfa Romeo 1998 року, яка і лягла в основу китайського кросовера.

Щодо габаритів Trumpchi GS8, довжина нового позашляховика з Піднебесної становить 4,8 метра. Для порівняння, довжина згаданого Mercedes GLS – 5,1 м. Двигун для китайського SUV передбачено тільки один – бензиновий турбо-агрегат об’ємом 2 літри потужністю 201 к.с. Коробка передач – 6-ступінчаста автоматична. Привід може бути переднім або повним.

Ціна GAC Trumpchi GS8 в Китаї стартує від 168 тисяч юанів (26 тисяч доларів) за передньопривідний варіант із тканинним салоном. Повнопривідний китайський кросовер у максимальній комплектації з LED-фарами, шкірою та деревом обійдеться в 260 тисяч юанів (40 тисяч доларів).

До речі, є ймовірність, що Guangzhou Automobile Group налагодить продаж нового позашляховика в СНД.