X

Geely анонсувала конкурента Tesla Model S Plaid

До 100 км/ч «заряженный» хэтчбек Zeekr 001 FR сможет ускоряться менее чем за 3,0 секунды

Китайський преміальний бренд Zeekr, заснований у 2021 році корпорацією Ceely, анонсував нову топову версію хетчбека Zeekr 001. «Заряджена» новинка з приставкою FR у назві дебютує на корпоративному заході Zeekr Technology Evolution Day.

Від базового хетчбека «гаряча» версія відрізняється більш агресивними переднім бампером із новими повітроводами. Також хот-хетч отримав карбоновий передній спліттер, бічні «спідниці», задній бампер, дифузор та антикрило. Плюс до цього хот-хетч оснащений кованими колісними дисками та вуглець-керамічними гальмами.

Інформацію про силову установку Zeekr 001 FR компанія не розкриває, але натякнула, що Plaid Ілона Маска в порівнянні з ним «нудний». Як стверджують у китайській соцмережі Weibo, хот-хетч отримає тримоторну силову установку, що дозволяє прискорюватися до 100 км/год за 3,0 секунди. Але щоб конкурувати з Tesla Model S Plaid результат має бути трохи іншим. Американський седан набирає сотню за 2,3 секунди.

Двомоторна силова установка базового Zeekr 001 розвиває 544 к.с. та 686 Нм крутного моменту. З місця до 100 км/год він пришвидшується за 3,8 секунди. З батареєю ємністю 100 кВт•год хетчбек проїжджає 656 км у китайському вимірювальному циклі CLTC. «Дальнобійна» версія з акумулятором на 140 кВт•год та одним мотором на задній осі (272 л.с. та 343 Нм) здатна подолати 1032 км без підзарядки.

Читайте також:
Стали відомі перші подробиці про новий Geely Atlas

За попередньою інформацією, «заряджений» хетчбек 001 FR коштуватиме майже 140 тисяч доларів. Дату старту продажів оголосять пізніше. Не виключено, що новий спорткар з’явиться в Європі.