X

Geely остаточно вирішила перемогти Tesla — на що здатний крутий електрокар Zeekr 001

Полноценная премьера новинки состоится 15 апреля

Сімейство китайського автогіганта Geely поповнилося новим брендом під назвою Zeekr. Про це виробник заявив у середині минулого місяця. Він націлений на преміум-сегмент, а саме на боротьбу з компанією Tesla, і спеціалізуватиметься на випуску електромобілів, розробці передових цифрових сервісів і супутнього обладнання.

Новинки компанія має намір випускати щорічно. Всі вони базуватимуться на новій модульній платформі Sustainable Experience Architecture( SEA), розробленій Geely спільно з Volvo. Первісток нового бренду вже готовий. Це великий універсал Zeekr 001. Цікаво, що модель являє собою модернізований концепт Lynk & Co Zero, показаний у 2020 році.

Автомобіль досягає в довжину 4950 мм, а його колісна база дорівнює 2999 мм. Завдяки настільки великій відстані між колесами, салон вийшов неймовірно просторим і комфортним. В оснащення увійшла 8,8-дюймова цифрова приладова панель і мультимедійна система з екраном в 15,4 дюйма. Оздоблення виконане з еко-матеріалів.

Читайте також:
Geely показала класний доступний кросовер

За словами виробника, маневровість і динаміка новинки також на висоті. Китайський електромобіль Зікр 001 комплектується пневмопідвіскою, яка дає змогу регулювати дорожній просвіт із 150 до 220 мм. Про силову установку офіційної інформації поки що немає. Виробник лише уточнив, що Zeekr 001 може набрати першу “сотню” за 4 секунди. На одному заряді він здатний проїжджати до 700 км — вражаюче.

Цікаво, що, незважаючи на зміну назви, дизайн машини в цілому не змінився – електрокар виконаний у фірмовому стилі Lynk & Co. Та й характерне цифрове позначення залишилося. Чи означає це, що Zeekr замінить собою колишній бренд? Варто також нагадати, що у Джилі і Вольво в електромобільному Пулі ще є Polestar і Geometry.